Liepājā sakops Jūrmalas parku, Sabilē - BMX trasi

Šodien Lielās talkas laikā Liepājā tiks sakopts Jūrmalas parks, Sabilē - BMX trase, bet Ventspilī iedzīvotāji aicināti sakopt piepilsētas mežus.

Kopumā Liepājā uzņēmumi un privātpersonas ir pieteikušas gandrīz 100 talkas dažādās pilsētas vietās, tostarp Jūrmalas parkā pie estrādes "Pūt, vējiņi!", pludmalē, kā arī vietās, kur atkritumi bojā pilsētas izskatu un kaitē dabai. Pludmalē tiek veidots pludmales basketbola laukums. Vairākas skolas un organizācijas apņēmušās sakopt savu teritoriju, bet 8.vidusskolas skolēni tīrīs Pērkones kanālu. Ir pieteiktas talkas arī Ziemeļu, Dienvidu un Cietokšņa kanāla fortos, kā arī vairākās vietās pie meža, kur izveidojušās atkritumu kaudzes.

Talkā piedalīsies arī Liepājas Latviešu biedrības nams, Liepājas Simfoniskais orķestris un Liepājas Kultūras pārvalde, kopīgi sakopjot Jūrmalas parka teritoriju no koncertdārza "Pūt, vējiņi!" līdz pat jūras krastam. Liepājas Simfoniskais orķestris sola oriģinālu un muzikālu darba dienas sākumu - soļošanu uz talkas vietu trompetes skanējuma pavadībā.

Pilsētā ir pieejami 11 publiskie atkritumu savākšanas punkti, kuros ir iespēja saņemt atkritumu maisus un nodot savāktos atkritumus, - Ģenerāļa Baloža ielā 23, Spīdolas ielā, 14.novembra bulvāra un Durbes ielas krustojumā, Grīzupes un Ēdoles ielu krustojumā, Oskara Kalpaka ielā 96, Vecā Ostmalā 54, Kaiju ielā 3, Zirgu salā, Zvejnieku alejā pie suņu pastaigu laukuma, Amatas ielā 30 un Vaiņodes ielas galā.

Savukārt Sabilē šodien Lielās talkas laikā tiks sakopta BMX Dirt trase - laukums, aģentūru LETA informēja trases atbildīgie.

Ideja par talku vietējiem jauniešiem radās jau ziemā, vēl nezinot, ka pavasarī paredzēta kopīga talka visā Latvijā. Redzot Lielās talkas reklāmas, jauniešiem bija pilnīgi skaidrs, ka šis ir īstais laiks, lai īstenotu viņu ieceri sakopt un uzlabot trasi - vietu, kur šie jaunieši pavada lielāko daļu sava brīvā laika.

Talkas organizētājs Mairis Švīgers stāsta, ka dalība Lielajā talkā ir viens no veidiem, kā radīt interesi vietējiem un apkārtnes jauniešiem par šo ekstrēmo sporta veidu. Pēc darba puiši apņēmušies talkas dalībniekus izklaidēt ar paraugdemonstrējumiem.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais