Piecgadīgā zēna meklētājiem izmisums: Nav vairs padoma, kur meklēt [TIEŠRAIDE]

© Ekrānšāviņš/LNT

Valsts policija ziņo, ka Liepājā pazudušā piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanas darbi joprojām turpinās. Zēns no mājām izgāja sestdienas pēcpusdienā un joprojām nav atrasts. Meklēšanā iesaistījies liels skaits brīvprātīgo un arī zemessargu. Portāls liepajniekiem.lv aptaujājis cilvēkus, kuri mērojošu īsāku un tālāku ceļu uz Liepāju, lai palīdzētu zēna meklēšanā.

Policijas pārstāvji portālam atklājis, ka nav pašlaik zināms, cik liels skaits cilvēku piecgadīgo Ivanu meklē, bet tie varētu būt tūkstoši. Pārmeklēta visi Liepājas rajoni un nomaļākās vietas, taču ziņu nav.

Atklāts, ka zēnam zem acs varētu būt zilums un zināms, ka viņš ir ļoti mobils - spējīgs pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Autobusu šoferiem izdalītas zēna fotogrāfijas. Pārmeklēti arī tirdzniecības centri un skatītas videonovērošanas kameras.

Liepajniekiem.lv ziņo, ka brīvprātīgie pat ieradušies no Rīgas. Liepājnieks Aigars ir viens no brīvprātīgajiem, kurš šodien meklēšanu turpina jau otro dienu pēc kārtas. Jautāts, kur izmeklējies, viņš atbild ar pretjautājumu: "Kur neesmu izmeklējies? Šķēdi izbraukāju krustām šķērsām. Tāpat Tosmari. Arī tur esošos dārziņus. Naktī, slapjš līdz pēdējai vīlei, dārzos izmeklējos pēdu pa pēdai. Tāpat esmu izbraukājis Karostu, apsekojām pamestos bunkurus. Katru pamanīto bezpajumtnieku esmu uzrunājis."

Dīvainu rīcību Aigars saskatījis no policijas puses: "Šorīt netiek dota nekāda jauna informācija. No Rīgas atbraukuši cilvēki palīgā meklēt, bet policija klusē. Varēja jau būt mazliet aktīvāki. Naktī, kad mēs meklējām zēnu, viena Valsts policijas ekipāža Brīvības ielā pie “Latvijas Naftas” mierīgi gulēja. Lai saņemtu kādu informācijāciju par meklēšanas gaitu un rezultātiem, nācās zvanīt uz policiju, lai šos pa rāciju pamodina..."

Mainīta meklētāju pulcēšanās vieta - no plkst. 14.00 Viršu ielā 9/11 atradīsies policijas busiņš, no kurienes norisināsies turpmākā meklēšanas koordinācija un būs iespējams uzzināt info par zēna meklēšanu.

Šobrīd iedzīvotāji kopā ar policijas pārstāvjiem ir sadalījušies trīs grupās, atkārtoti pārmeklējot Karostu un Tosmari. Ja kāds vēlas pievienoties - dodieties uz Viršu ielu 9/11, kur atbildīgās personas sniegs aktuālo informāciju kā palīdzēt meklēšanā.

Lūgums visiem, kuriem tas mājās ir iespējams, izprintēt šo attēlu ar zēna pazīmēm un izvietot pie savas mājas durvīm, pieturvietās un tuvākajā apkaimē!

Avots