Turpinās piecgadīgā Ivana meklēšana; zēna ģimene bijusi Sociālā dienesta redzeslokā

© Valsts policija

Liepājā pazudušā piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanas darbi joprojām turpinās. Jaunākā informācija liecina, ka zēnam varētu būt zilums zem acs, kā arī viņa augums ir ap 120cm. Lai gan puisim ir tikai pieci gadi, viņš ir patstāvīgs; labi pārzina un bieži izmanto sabiedrisko transportu, ziņo Valsts policija.

Atkārtoti aicinām ikvienu liepājnieku vairākkārtīgi rūpīgi pārbaudīt un apsekot savu apkārtni, tāpat pievēršot uzmanību spēļu laukumiem, tirdzniecības centriem, sabiedriskajam transportam - puika var būt jebkur.

Liepājā sestdien pazudušā zēna meklēšanā iesaistījušies aptuveni 500 cilvēku. Meklēšanas darbi notiek pilnīgi visā Liepājā. Tāpat pārbaudīti pilsētas sabiedriskā transportā esošo videonovērošanas kameru ieraksti, taču bez rezultātiem, ziņo LETA.

Tāpat brīvprātīgie, kuri vēlas iesaistīties bērna meklēšanā, tiek aicināti pieteikties, zvanot, 110 vai vēršoties Liepājas policijas iecirknī Bāriņu ielā 3, k-5, pie ieejas nospiežot zvana pogu - tur ikvienu sagaidīs atbildīgais, kā arī būs iespēja paņemt VP sagatavotās skrejlapas ar zēna foto, tālākai izdalei. Būtiski pieminēt, ka visi iesaistītie brīvprātīgie ir vienojušies kopīgā komunikācijā un informācijas apmaiņā rācijveida aplikācijā Zello. Grupa: meklejam.lv

Jaunākā informācijai par zēna meklēšanas darbiem tiek atjaunota VP Facebook profilā: https://www.facebook.com/Valsts.policija/posts/1381284795300755:0

Ņemot vērā, ka pazudušā puiša dzimtā valoda ir krievu un personas, kurām varētu būt saskarsme ar pazudušo Ivanu, informācijas ieguvei iespējams izmanto krievu valodā veidoto informācijas telpu, lūdzam arī krievvalodīgu mediju platformās izplatīt ziņas par pazudušo Ivanu Berladinu.

Organizācijas Bezvēsts.lv brīvprātīgie uzreiz ir atsaukušies aicinājumām un šodien plāno izbraukt uz Liepājas pusi. Pulcēšana notiks 19:00 pēc adreses Pavilostas 1 - tuvu mājai, no kuras Ivans ir izgājis un pazuda. Meklēt plānots gan dienā, gan naktī - līdz brīdim, kad bērns tiks atrasts.

Līdz šīm Bezvēsts.lv nav pieslēdzies meklēšanas pasākumiem tādēļ ka, visa saņemtā informācija bija pretrunīga un pazudušā bērna vecāki pie brīvprātīgajiem nebija vērsušies, kā arī nebija informācija no policijas. Pašlaik kontakts ar Valsts policiju ir nodibināts un situācija skaidrojās.

Liepājā pazudušā piecgadīgā zēna ģimene kopš maija beigām bijusi vietējā Sociālā dienesta redzeslokā.

Plašāk par to, kāds bija iemesls sadarbībai ar Sociālo dienestu un, vai ģimene saņēma kādus pakalpojumus, Jākobsone nekomentēja. Netiek atklāts arī, vai ģimenē ir citi bērni.

Sociālais dienests ir iesaistīties situācijas skaidrošanā par zēna pazušanu, tāpat tiek izvērtēts, vai zēna ģimenes locekļiem nav nepieciešama psihologa palīdzība.

Savukārt Liepājas bāriņtiesas redzeslokā ģimene nav nonākusi.

Latvijā

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vienojas ar Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate" par nepilnību novēršanu Latvijas – Krievijas robežas žoga un infrastruktūras izbūvē spēkā esošā līguma ar Valsts robežsardzi (VRS) ietvaros bez papildu finansējuma. Šonedēļ tiek uzsākti darbi iepriekš izbūvēto četru iekaramo (trošu) tiltu nepilnību novēršanā, ko plānots pabeigt līdz gada beigām. Savukārt līdz 2025. gada 31. oktobrim notiks iepriekš izbūvētā 99 km robežas žoga un 230 km infrastruktūras (patruļtaku, koka laipu u.c.) konstatēto defektu novēršana.