Policijai izdodas atrast pazudušu laivotāju

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

"Pirms dažām minūtēm, netālu no vietas, kur apgāzās abu sieviešu vadītā laiva, atrasta pazudusī 1984.dzimusī sieviete un nodota mediķu aprūpē! Paldies visiem, kas iesaistījās meklēšanas darbos!" savā faceboook kontā ziņo Valsts policija.

Vakar, ap pulksten 23.00 Valsts policijā tika saņemta informācija no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, ka Salacā aptuveni 30 cilvēku lielai laivotāju grupai vakar, ap pulksten 19:30, pazuduši kontakti ar iepriekš no grupas atpalikušu laivu, kurā bija divas laivotājas - 1982.gadā un 1984.gadā dzimušas sievietes.

Pulksten 23:30 glābēji ar laivu devušies pa norādīto maršrutu un ap pulksten 2:00 aptuveni 10 - 15 km no Rožēnu tilta virzienā uz kempingu “Veczemju sarkanās klintis”, upē atrada apgāzušos laivu un krastā pie tās atrasta arī 1982.gadā dzimuša sieviete, kura tika nodota mediķu aprūpē, taču no otras sievietes nebija ne vēsts. Vēl aptuveni puskilometra attālumā no šīs vietas, tuvāk atpūtas vietai “Veczemju Sarkanās klintis” ūdenī atrasta peldveste, kura visticamāk bija otras sievietes.

Balstoties uz atrastās laivotājas sniegto informāciju, sieviešu vadītā laiva apgāzās un abas iekritušas ūdenī. Vienai no sievietēm - 1984.gadā dzimušajai izdevies izkļūt no ūdens, un viņa devusies mežā pēc palīdzības. Jāpiebilst, ka sievietes bija šoka stāvoklī un, visticamāk, pazudusī sieviete mežā apmaldījusies.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais