Ādažos atklās jauno Kultūrizglītības centru

Ādažos šodien tiks atklāts jaunais Kultūrizglītības centrs, kurā izveidotas telpas mākslas un mūzikas skolai, kultūras namam un bibliotēkai, aģentūru LETA informēja Ādažu Kultūras un radošās izglītības centra pārstāve Māra Ančupāne.

Jaunais Ādažu Kultūrizglītības centrs tiks atklāts Gaujas ielā 33a. Atklāšanas pasākumu programma norisināsies no šodienas līdz 9.maijam, piedāvājot pasākumus kā pieaugušajiem, tā bērniem.

Ādažu Kultūrizglītības centrs ir vienīgais un šobrīd modernākais pēdējo gadu laikā celtais kultūras objekts ārpus Rīgas. Mūsdienīgajā ēkā atradīsies Ādažu novada Kultūras un radošās izglītības centrs, mākslas un mūzikas skola, Ādažu novada dome, kā arī citas organizācijas

Centrā izveidotas profesionāli aprīkotas funkcionāli modificējamas telpas, tostarp skatītāju zāle ar 400 vietām, Ceriņu zāle ar 100 vietām, kā arī vestibili, kafejnīca un papildtelpas, kas būs pieejamas koncertu, izrāžu, izstāžu, konferenču un citu radošo procesu nodrošināšanai.

Ādažu Kultūrizglītības centra pasūtītājs, kā arī finansētājs ir SIA "Gaujas centrs". Uzņēmumā SIA "Gaujas centrs" Ādažu novada domei pieder 45% un korporatīvo finanšu kompānijai "Axio Capital" 55% šī uzņēmuma kapitāldaļu.

Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 6,3 miljoni latu. No šīs projekta summas 75% veido bankas aizdevums, savukārt 25% no projekta vērtības veido pašu ieguldījums.

Izstrādājot šo projektu, plānots, ka šis ieguldījums atpelnīsies apmēram 20 gados.

Ādažu kultūrizglītības centru projektēja SIA "Modus-R", bet būvniecības darbus veica SIA "Re&Re". Kultūrizglītības centra kopējā platība būs 6730 kvadrātmetru, no kuras apmēram 4700 kvadrātmetru plānots atvēlēt pašvaldības funkcijām.

Kā ziņots, kultūrizglītības centrs plānots trīs stāvos. Pirmajā stāvā, kura kopējā platība paredzēta 2945 kvadrātmetru platībā, plānots izvietot lielo zāli ar skatuvi 464 kvadrātmetru platībā, kafejnīcu, bāru, aktieru ģērbtuves. Otrajā stāvā paredzēts izvietot lielās zāles balkonu, biroja telpas, kā arī nodarbību telpas mūzikas, aktieru, dejas un mākslas kolektīviem, bet trešajā stāvā plānots izvietot biroja telpas.

Svarīgākais