Jēkabpils centrā sēšot griķus

© F64

Jēkabpilī, Neretas ielas malā, pie dīķa ir aparta liela zemes platība, raksta laiksraksts "Brīva Daugava".

Laikrakstam domes izpilddirektors Guntars Gogulis atbild: "Ir informācija, ka tur plāno sēt griķus. Ir persona, kas grib izmantot šo zemi sējai. Tā ir privāta zeme, bet jāpārbauda konfigurācija, kurā vietā ir uzarts, kādas ir zemes robežas, jo tur ir arī pašvaldības zeme. Tāda prakse ir pirmo reizi, kad pašā pilsētas centrā uzar zemi, lai to apsētu. Situācija ir interesanta. No vienas puses, tas ir labi, jo tur ne­būs kūlas, nedegs. No otras - neierasti, ka centrā augs labība. Skatīsimies. Ja tur būs kādi pārkāpumi, tad noteikti sodīsim cilvēku, kas to veic, vai zemes īpašnieku."
Uz jautājumu, kādi varētu būt pārkāpumi, G. Gogulis atbildēja, ka runa ir par zemes izmantošanu; par to, kāds ir noteikts zemes lietošanas mērķis - vai tā ir apbūves zeme vai lauksaimniecības zeme. Ja tā ir apbūves zeme, tad tur nevar sēt.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.