ATPŪTNIEKI IZBRĪNĪTI: Likvidē ceļu uz ezeru

© Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Pavisam nesen kādi vasaras baudītāji pauduši savas bažas par Pačeru ezeru, pie kura šobrīd nevar piekļūt, jo pavisam vienkārši iepriekš esošais zemes ceļš ir likvidēts.

“Labdien! Mani satrauc situācija ap Ķeipenes pagastā esošo Pečoru ezeru. Tas ir publisks ezers, pie kura drīkst piekļūt ikviens. Līdz šim pie tā varēja piebraukt pa zemes ceļu, bet nu tas ir likvidēts. Uzarts. Vai tiešām Latvijas makšķerniekiem un atpūtniekiem nu ir zudis kārtējais ezers?” Raksta satraukts makšķernieks raidījumam Bez Tabu.

Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Ezers atrodas Ķeipenes pagasta teritoriā, šobrīd pie ūdens tikt var tikai dažās vietās. Zīmīgi, ka vietā, kur jābūt brauktuvei, ir apstrādāts lauks, kurā ar vieglo automašīnu labāk nebraukt. Pagasta iedzīvotāji neizpratnē,kā tikt pie ezera, vēsta raidījums Bez Tabu.

Izrādās, ka lauks, kur tobrīd atradās ceļš,šobrīd pieder privātpersonai. Īpašnieki atklāj, ka zemes plāna kartē ceļš ir iezīmēts, tam ir servitūta statuss.

”Lauks ir apstrādāts, lai var iesēt zāli. Ikviens, kurš grib tikt pie ezera, pa ceļa vietu droši var iet un braukt. Mēs nekādus šķēršļus neliekam.”Piemin lauka īpašnieks.

Šobrīd zināms, ka servitūta ceļš pār lauku ir oficiāli nostiprināts un to drīkst izmantot ikviens. Protams, uzsākti tiesiskie procesi par iespējamiem pārkāpumiem, patlaban tie vēl turpinās, nav skaidrs, vai zemes īpašniekam neliks ceļu sakārtot iepriekšējā stāvoklī.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais