Uz Liepājas šosejas jārēķinās ar palēninātu satiksmi

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Šodien, 23.maijā, uz Liepājas šosejas (A9) abus Saldum sākas autoceļa remontdarbi. Autovadītājiem jārēķinās ar ātruma ierobežojumiem un papildus ceļā pavadīto laiku.

Būvdarbu laikā tiks veikta pilna segas konstrukcijas pārbūve un metāla caurteku nomaiņa. Jau nākamnedēļ satiksmi šajā ceļa posmā sāks regulēt ar luksoforiem. Darbus ir plānots veikt līdz nākamā gada rudenim.


Savukārt vakar, 22. maijā, sākušies seguma atjaunošanas būvdarbi uz Liepājas šosejas (A9) posmā starp Skrundu un Rudbāržiem (132,70.-135,97. km).


Darbu ietvaros paredzēta izlīdzinošā frēzēšana un jaunas dilumkārtas ieklāšana, kā arī sāngrāvju tīrīšana un nomaļu atjaunošana. Būvdarbu laikā satiksme tur tiks regulēta ar vienu luksoforu posmu, sākot no Skrundas Rudbāržu virzienā. Darbus plānots pabeigt līdz vasaras beigām.


Patlaban uz Liepājas šosejas arī tuvojas nobeigumam Džūkstes-Kauguru kanāla tilta pārbūve (26,23. km), bet jūnijā paredzēts uzsākt seguma atjaunošanas būvdarbus posmos no Anneniekiem līdz Kaķeniekiem (60,15.-64,30. km) un no Mazblīdenes līdz Blīdenei (75,40.-79,30. km).

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".