FOTO: Kas salnas laikā noticis ar ogām purvā

© facebook.com

Šis rīts Latvijā sācies ar ziņu, ka teju visā valstī pārspēts 11.maija aukstuma rekords. Vietām gaiss atdzisi pat līdz -7 grādu atzīmei. Aukstais laiks un salnas sagādā pamatīgas galvassāpes arī dārzkopjiem.

"Šonakt "Very Berry" purvā bija auksta, auksta nakts! Ogu laukiem liels pārbaudījums, bet visu nakti intensīvi laistījām odziņas un ceram, ka jaunos pumpuriņus būsim izglābuši! Šajos laikapstākļos odziņas sevī uzņem visu, visu, visu Latvijas dabas spēku. Turam īkšķus par labu ražu!" sociālā tīkla facebook raksta uzņēma "Very Berry" pārstāvji.

facebook.com

Lai saglābtu gaidāmo ražu uzņēmuma, kas nodarbojas ar 100% dabīgu sulu, sīrupu, morsu, kā arī dažādu našķu ražošanu, darbinieki laistījuši ogas, kas vēlāk būs nepieciešamas tālakai produktu ražošanai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.