VIEDOKLIS: Policijas alkohola pārbaužu reidi mani ārkārtīgi pazemo

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

"Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka soctīklos dalījusies ar pārdomām, kādēļ viņai nešķiet pareizi policijas veiktās pārbaudes uz ceļiem, kurās masveidā aptur autovadītājus, lai noskaidrotu, vai šoferi nebrauc alkohola reibumā.

"1.maija rīts, pulksten 9.30. Braucam ar suņiem mājās no agrās pastaigas Mangaļsalā. Aiz pagrieziena uz Ķīšezera loka trīs policijas mašīnas. Visus dzen malā pūst aparātā.Policists laipni apvaicājās, kāpēc es esmu tik neapmierināta un kāpēc tik demostratīvi pūšu pēc acīmredzamas saņemšanās un cīņas ar sevi. Vai labāk būtu, ja man uztriektos virsū kāds piedzēries un tad es varētu sūdzēties, ka policija neko nedara.

Es nu tur tiešām neko sev nevaru padarīt - mani tās masveida oblavas šausmīgi sadusmo, un pati alkohola pārbaude bez redzama iemesla arī ārkārtīgi PAZEMO. Nevaru pierast pie tādām komandantstundu pārbaužu metodēm, kas manā izpratnē aizskar manas cilvēka tiesības uz cieņu un godu.

Jā, un es jūtos aizskarta arī kā sieviete, kaut saprotu, ka sieviešu alkoholisms sen vairs nav nekāds tabu," raksta V. Kilbloka.

Svarīgākais