Zemgales pusē sākušies aktīvi lauku darbi

Lielākajā daļā Zemgales lauku jau ir veikta pirmā papildmēslošana, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja kooperatīvu sabiedrības "Latraps" Lauksaimniecības nodaļas vadītājs Ģirts Ozols.

Atsevišķos laukos, kas vēl ir pārāk mitri, mēslošana tiks pabeigta nākamajā nedēļā, ja vien to atļaus laika apstākļi. Savukārt labi pārziemojušajiem ziemas rapšiem daļa zemnieku jau ir uzsākusi otro papildmēslošanu ar amonija sulfātu.

Vasarāju sēja Zemgalē vēl nav sākusies, taču zemnieki jau tai gatavojas. Lielākie sējas darbi - pārsēšana - būs jāveic slikti pārziemojošo ziemāju platībās. Gala lēmumu zemnieki vairumā gadījumu pieņems nākamajā nedēļā.

Liepājas pusē vasarāju sēja jau ir sākusies un rit pilnā sparā, informēja "Latraps" sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Krauze.

"Latraps" ir zemnieku uzņēmums, kas dibināts 2000.gadā, apvienojoties 12 biedriem. Tagad uzņēmums ir izaudzis par lielāko graudu un rapša audzētāju un eksportētāju kooperatīvu Latvijā, apvienojot 537 zemniekus Zemgalē, Vidzemē, Kurzemē un Latgalē.

Svarīgākais