Bauskas rajona novados kūla deg lielās platībās

Vecumnieku novads netieši jāuzskata par nesakoptāko Zemgalē. Tieši šeit šopavasar kūlas ugunsgrēki plosījušies vislielākajās teritorijās. Par to vēstī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādē apkopota informācija.

Kā ziņo portāls Bauskas dzīve, līdz 14. aprīlim Zemgalē vislielākās platības, vairāk nekā 29 hektāri, degušas tieši bijušā Bauskas rajona novados. Vecumnieku novadā pērnā zāle dedzināta 20 hektāru platībā, Iecavas novadā izdeguši seši hektāri lauku. Mežotnes pagastā liesmas plosījušās divu, Rundāles pagastā viena hektāra platībā. Iesniegšanai Lauku atbalsta dienestam sagatavoti četri ugunsgrēka akti, norāda VUGD Bauskas daļas komandieris Aigars Sietiņš. VUGD Bauskas daļas darbinieki 11 reižu veikuši reidus.

A. Sietiņš piebilst, ka šogad līdz šim izsaukumu uz kūlas ugunsgrēkiem bijis mazāk, nav arī cietušo. Iespējams, lauku teritorijas vairāk ir sakoptas, vēlais pavasaris arī nedaudz aizkavējis neprātīgo dedzinātāju rosīšanos.

Tomēr VUGD darbinieki kopā ar Valsts policijas, tostarp Ceļu policijas, inspektoriem turpinās regulāri apsekot lauku teritoriju. Jāatgādina, ka personām, kuras pieķers notikuma vietā un kurām spēs pierādīt pērnās zāles dedzināšanas faktu, ir iespējams 500 latu naudas sods vai administratīvais arests uz 15 diennaktīm.

Svarīgākais