Invalīds stipri cieš Liepājas sabiedriskajā transportā; uzņēmums pretīmnākošs

© liepajniekiem.lv

"Kurzemes Vārds" informē, ka pēc palīdzības redakcijā vērsās Liepājā dzīvojošs 2. grupas invalīds, kurš stipri cietis pilsētas sabiedriskajā autobusā.

"Tas notika šā gada 21. janvārī, kad braucu 6. maršruta autobusā virzienā no Klaipēdas ielas uz K. Ūliha ielu. Kaut arī biju cieši pieķēries stienim, tomēr nespēju noturēties, kad autobuss uz tramvaja sliedēm tik strauji nobremzēja. Apgāzos ar visu ratiņkrēslu, stipri sasitos un zaudēju samaņu," laikrakstam izklāsta Edvīns Matīss Falkenfreds.

Pēc kritiena viņš bijis bezsamaņā un neko neatceras, vien zina, ka atmodies Liepājas Reģionālajā slimnīcā. "Slimnīcā man konstatēja smadzeņu satricinājumu un citus sasitumus. Bija jāārstējas pusotru mēnesi, jāguļ uz gultas," pastāsta Edvīns Matīss Falkenfreds, kuram maijā paliks 83 gadi. Ikdienā viņš pārvietojas invalīda ratiņos, pats staigāt nevar, raksta liepājniekiem.lv

Seniors "Liepājas Autobusu parkam" (LAP) vēlējās lūgt kompensāciju par ārstniecības izdevumiem slimnīcā un par zālēm. Ārstēšanās bijusi ilga un izmaksājusi vairākus desmitus eiro, kas invalīdam ir ļoti dārgi.

"Kurzemes Vārds" sazinājās ar uzņēmuma LAP izpilddirektoru Māri Ārbergu, kurš apstiprināja, ka negadījums 21. janvārī viņam esot zināms. LAP izpilddirektors pauda, ka uzņēmums būtu gatavs izskatīt negadījumā cietušā invalīda iesniegumu un lemt par palīdzību ārstēšanās izdevumu atmaksā.

Šonedēļ ar laikrakstu vēlreiz sazinājās Edvīns Matīss Falkenfreds, kurš pauda prieku, ka ar viņu vispirms sazinājušies LAP pārstāvji un pēc tam esot ieradies pats izpilddirektors. "Viņi izskatīja dokumentus un apsolīja palīdzēt kompensēt ārstniecības izdevumus. Paldies laikrakstam un LAP izpilddirektoram," apmierināts seniors.