Grib, lai tiek atcelta iebraukšanas maksa Jūrmalā

© jurmala.lv

Lai pievērstu uzmanību Jūrmalas iedzīvotāju un viesu negatīvajai reakcijai uz iebraukšanas maksu Jūrmalā, kas no šī gada 1.aprīļa ir jāmaksā arī motociklistiem petīciju portālā avaaz.com ir sākta parakstu vākšana par to lai Jūrmalā tiktu atcelta iebraukšanas maksa.

Kā uzsver petīcijas autors Raimonds Lejnieks-Puķe: "Jau 20 gadus Jūrmalā siltajā sezonā ir iebraukšanas maksa, tomēr Jūrmala, kā kūrortpilsēta varētu būt labāk sakārtota. Daudzviet Jūrmalā ir nesakārtota infrastruktūra. Daudzviet var redzēt, ka daudzviet Jūrmalas apkaime iet postā. Jūrmalas iedzīvotāji sūdzas par daudzviet neesošu pilsētas apgaismojumu, bedrainiem ceļiem, korupcijas sērgu un citām neizdarībām. Acīmredzot nauda, ko Jūrmalas pašvaldība iekasē no autovadītājiem nenonāk sabiedriski nozīmīgiem mērķiem un infrastruktūras sakārtošanai. Kaut arī ir absurdi maksāt iebraukšanas maksu pašvaldībai, kam ir acīmredzamas problēmas ar Jūrmalas pilsētvides sakārtošanu, nesen ir pieņemti Jūrmalas domes noteikumi paredz, ka no šī gada 1. aprīļa tā būtu jāmaksā arī motociklistiem. Ir nepieciešams atcelt iebraukšanas maksu Jūrmalā!!!"

Kāds Jūrmalas iedzīvotājs dalās savās domās par šo situāciju: "Nav pareizi, nevajadzētu maksāt nevienam, jo, atklāti sakot, ne ar ko neatšķiras viņa no citām pilsētām, līdz ar to īsti neredzu to pielietojumu tām caurlaidēm, jo nekas nav sakopts tā, kā vajadzētu būt. Tāpēc arī uzskatu, ka laikam velti maksājam."

Ar šo situāciju ir neapmierināti arī policisti un ugunsdzēsēji. Latvijas apvienotā policistu arodbiedrība sociālajos tīklos pauž neapmierinātību: "Policisti un glābēji, lai tiktu pie savas darbavietas Jūrmalā, ir spiesti maksāt par iebraukšanu!"

Svarīgākais