Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

BRĪDINA: "Spoku māja" Ogrē rada nopietnus draudus

© Latvijascentrs.lv

Pirms vairākiem gadiem Ogrē, Ikšķiles ielā, savu darbību pārtraukusi biznesa klases apartamentu tipa viesnīca „Club 1934”. Kā vēsta portāls "ogrenet.lv", tad šobrīd bijušās viesnīcas ēka policijai kļuvusi par īstu rūpju objektu.

Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis sarunā ar portālu „ogrenet.lv” norādījis, ka policija vismaz vairākas reizes nedēļā saņem izsaukumu uz novārtā atstāto ēku. Tajā regulāri iekļūst nepiederošas personas. Sevišķi liela interese par šo „spoku māju” esot 10-12 gadus veciem jauniešiem.

"Objektā var brīvi iekļūt, tāpēc bērni un jaunieši masveidā dodas uz pamesto viesnīcu. Informācija par spoku māju ļoti strauji izplatās. Jaunieši pat izveidojuši nelielas filmiņas ar norādēm, maršrutu, aicinājumu spēlēt šajā ēkā dažādas spēles. Vecāki nekontrolē, ko brīvajā laikā ārpus skolas dara viņu bērni. Vienā reizē no pamestā objekta policijā nogādājam piecus sešus bērnus. Pēc tam vecāki tiek aicināti uz pārrunām," norāda U.Ulmanis.

Uzturēšanās pamestajā ēkā var apdraudēt dzīvību, jo augšstāvos izņemti logi un izdemolētas liftu šahtu durvis no pirmā līdz pat devītajam stāvam.

Pašvaldības policijas priekšnieks aicina arī skolotājus pārrunāt ar bērniem situācijas nopietnību, lai izvairītos no nelaimes.

Portāls arī noskaidrojis, ka šobrīd ēka nonākusi izsolē šonedēļ noslēgsies pretendentu pieteikšanās uz izsoles 1.kārtu.

AVOTS: ogrenet.lv