KURIOZI no policijas darba ar "dzīves svinētājiem"

© Valsts policija

1.aprīlis visā pasaulē pazīstams kā joku diena, tomēr jāatzīmē, ka Latvijā šī diena īpaša ir ne tikai visiem jokdariem, bet arī ceļu policistiem. Sakritības vai kādu citu iemeslu dēļ, tieši 1.aprīlī 1938.gadā Rīgas prefektūrā tika nodibināta policijas struktūrvienība, kuras galvenais uzdevums bija samazināt ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaitu, tādējādi uzlabojot ceļu satiksmes drošību valstī.

Šogad aprit jau 79 gadi kopš Rīgas prefektūrā tika nodibināts tolaik jaunais amats - iecirkņa priekšnieks satiksmes lietās.

Lai arī ceļu policisti ikdienas nodarbojas ar nopietnu uzdevumu - rūpējas par ceļu satiksmes drošību, jāatzīst, ka arī humors tiem neiet secen.

Lūk daži atgadījumi no ceļu policijas ikdienas darba, saskarsmē ar "dzīves svinētājiem":

Brauc pa ceļu automašīna bez iedegtām tuvajām gaismām. Policists apstādina automašīnu un pienāk pie vadītāja. Vadītājs, neļaujot policistam izskaidrot apstādināšanas iemeslu, jautā:
- Kā Tu zināji, ka esmu piedzēries? Tu ko, piedalies "Ekstrasensu cīņās"?

Policists apstādina kādu autovadītāju, kurš ar mašīnai iedegtu avārijas signālu nepārliecinoši pārvietojas pa ceļu. Piegājis klāt aizdomīgajam šoferim, policists jautā vai autovadītājs dzēris ko grādīgu. Uz ko sekoja atbilde:
- Bet protams, ka esmu galīgi piedzēries, to tak var redzēt! Tāpēc jau ieslēdzu avārijas uguņus, lai brīdinātu citus satiksmes dalībniekus!

Veicot profilaktisko reidu, policists apstādina automašīnu un, pienākot tuvāk pie vadītāja vaicā:
- Vai kas stiprāks par tēju, kafiju ir dzerts?
Uz ko autovadītājs dievojas, ka nē.
Tad policists vadītājam liek iepūst alkometrā, kas uzrāda diezgan lielas promiles. Pēc pārbaudes lūdzot izskaidrot kā tas var būt, ka dzerot tikai kafiju vai tēju var būt tik lielas promiles? Uz ko vadītājs atbild:
- Eh! Un tomēr tā "Dzimtenīte" mani nodeva!

Policija novēl visiem joku pilnu un sirsnīgu 1.aprīli! Un atceries - alkohola lietošana nav savienojama ar transportlīdzekļa vadīšanu.

Svarīgākais