Nedēļas nogalē ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils nokrities par 17 centimetriem

Aizvadītās nedēļas nogalē ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils nokrities par 17 centimetriem, aģentūru LETA informēja Daugavpils domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls.

Savu maksimumu - 7,72 metrus - palu ūdeņi Daugavā Daugavpils tuvumā sasniedza piektdien, 9.aprīlī, sasniedzot pēdējo 48 gadu rekordu. Jau nākamajā diennaktī ūdens līmenis upē pazeminājās par diviem centimetriem. Ūdens līmeņa krišanās Daugavā turpinājās arī nākamajās divās diennaktīs, uz svētdienas rītu tas bija pazeminājies vēl par sešiem, bet šorīt - par deviņiem centimetriem. Ūdens līmeņa krišanās Daugavā tiek prognozēta arī turpmākajās diennaktīs.

Patlaban Daugavpilī daļēji applūduši Grīvas kapi, ielu posmi Nometņu, Patversmes, Zvaigžņu, Rasas un Kalkūnu ielā, pļavas un mazdārziņu teritorijas. Ūdens ir pietuvojies arī vairāku māju pamatiem un Daugavgrīvas cietuma Grīvas nodaļai, kur līdz malām ir piepildīts pie cietuma žoga izraktais apmēram četrus metrus dziļais aizsarggrāvis. Applūdis arī cietuma teritorijā izvietotais suņu treniņu laukums un dažādas ieslodzījuma vietas palīgtelpas.

Aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, izpilddirektors Jevģēnijs Hlopoks un Ruskuls, apsekojot pilsētā applūdušās vietas, secinājuši, ka lieli zaudējumi pilsētai nav nodarīti un bīstamākais jau esot aiz muguras.

Kad ūdens atkāpsies, pilsētu plānots apsekot vēlreiz un ievākt informāciju par zaudējumiem.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais