Arī plūdu apdraudētajās vietās Daugavā ūdens līmenis sāk pazemināties

Arī kritiskākajās vietās Daugavā ūdens līmenis sāk pazemināties, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Vakar pavasara palu maksimums tika sasniegts Daugavas augštecē pie Veļižas un posmā no Vaikuļāniem līdz Jēkabpilij. Šajos upes posmos ūdens līmenis sācis pazemināties. tas gan notiek ļoti lēni par apmēram 1-3 centimetriem (cm) diennaktī.

Lēna ūdens līmeņa pazemināšanās notiek arī Aiviekstē pie Lubānas un Gaujā pie Carnikavas.

Pagājušajā diennaktī ūdens līmenis Svētē pie Ūziņiem un Salacā pie Mazsalacas cēlās par 8 - 15 cm. Savukārt citās upēs ūdens līmenis pazeminās.

Daugavā no Suražas līdz Daugavpilij ūdens līmenis pazeminās par 6-25 cm, Lielajā Juglā pie Zaķiem - par 34 cm, Ogres lejtecē par 9-15 cm, Aiviekstes un Salacas lejtecēs par 5-7 cm, Gaujā no Velēnas līdz Valmierai - par 18-25 cm, Lielupē par 6-16 cm, Ventā - par 9-15 cm, Abavā par 13 cm, Misā pie Lielveisiem un Sedā pie Oleriem - par 3-6 cm diennaktī.

Tuvākajās dienās Latvijas upēs pārsvarā turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais