Ūdens līmenis Daugavā turpina samazināties

© F64

Daugavā turpinās lēna ūdens līmeņa pazemināšanās, bet upes ūdenīgums joprojām ir pietiekami liels, lai Daugavas hidroelektrostacijas spētu pilnībā nodrošināt Latvijas elektrības patēriņu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un AS "Augstsprieguma tīkls" operatīvā informācija.

Pateicoties lielajam ūdens daudzumam Daugavā, kopš 7.marta Latvijā saražotā elektroenerģija nosedz vietējo patēriņu un daļa no ģenerētās elektrības tiek eksportēta. Pagājušajā nedēļā Latvija saražoja par 69% vairāk elektroenerģijas nekā patērēja. Līdz ar ūdens līmeņa pazemināšanos Daugavā saražotās elektrības apjoms lēnām sarūk.

Sagaidāms, ka tuvākajā nedēļā ūdens līmeņa kritums Daugavā kļūs nedaudz straujāks, jo upes baseinā nav gaidāmi lieli nokrišņi.

Arī citās Latvijas upēs ūdens līmenis pārsvarā lēni pazeminās vai nedaudz svārstās. Ūdens temperatūra +1..+5 grādi.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais