Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"airBaltic'' maijā uzsāks lidojumus no Rīgas uz Liepāju; biļetes sākot no 15 eiro

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Latvijas nacionālā aviokompānija ''airBaltic'' 16.maijā sāks iekšzemes lidojumus no starptautiskās lidostas ''Rīga'' uz Liepāju.

''Aviācijas nozare veido līdz pat 3% no valsts ekonomikas un 2% no visām darbavietām. Kurzemes reģiona ekonomikai mūsu lidojumu sākšana uz Liepāju ir ļoti svarīga, kā arī tie papildinās jau esošos aviosavienojumus ar Palangu. Rīga-Liepāja maršruts sniegs jaunas ceļošanas iespējas starp abām pilsētām, kā arī piedāvās ērtus savienojumus uzņēmējiem un tūristiem no 60 ''airBaltic'' galamērķiem,'' sacīja uzņēmuma izpilddirektors Martins Gauss.

Savukārt Liepājas mērs Uldis Sesks uzsvēra - kopš tika sākta Liepājas lidostas rekonstrukcija, regulāro lidojumu atsākšana no Liepājas bijis ļoti gaidīts notikums pilsētas iedzīvotājiem, jo sevišķi uzņēmējiem.

''Šis notikums skaidri iezīmē Liepāju kā stabilu un nozīmīgu nacionālo un starptautisko galamērķi apmeklētājiem, vienlaikus veicinot pilsētas ekonomikas attīstību un sniedzot plašākas iespējas starptautisku konferenču rīkošanai, pasaules līmeņa koncertiem, Eiropas sporta čempionātiem, medicīnas tūrismam, kurortoloģijas attīstībai, kā arī, protams, daudziem atklāt no jauna Liepāju kā perspektīvo dzīves un darba vietu. Pirms rekonstrukcijas Liepājas lidosta apkalpoja gandrīz 45 000 pasažieru un 2700 lidmašīnu, bet esmu pārliecināts, ka ar šodienas pilsētas iespējām drīz vien mēs šos rādītājus spēsim panākt un pārsniegt,'' klāstīja Liepājas mērs.

Aviokompānija no Rīgas uz Liepāju lidojumus veiks trīs reizes nedēļā ar ''Bombardier'' Q400 NextGen lidmašīnu. Lidojums ilgs 40 minūtes. Vienvirziena biļetes cena ir, sākot no 15 eiro, ieskaitot lidostas nodevas un transakcijas maksu.

''airBaltic'' korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, atbildot, vai uzņēmuma ieskatā attiecīgais maršruts būs rentabls, aģentūrai LETA sacīja, ka jaunais galamērķis atvērts tikai un vienīgi ar mērķi uzlabot uzņēmuma kopējos darbības rezultātus.

Pēc viņa teiktā, ņemot vērā, ka aviokompānija attīstās un šogad nodrošina vairāk sēdvietu un jaunus maršrutus, uzņēmumam arī vajag strādāt pie jaunu pasažieru piesaistes, kas varētu tālāk jau lidot arī ''airBaltic'' galvenajos maršrutos.

Vienlaikus Vanags piebilda, ka patlaban jaunais maršruts atvērts ''konservatīvā režīmā'' un sezonas beigās tiks vērtēti rezultāti. Maršruts ir būtisks reģiona ekonomikai, tāpēc Kurzemes tūrisma industrijai, pašvaldībai, uzņēmējiem un pārējām iesaistītajām pusēm aktīvi jāstrādā, lai kopīgu sasniegtu vēlamos rezultātus un nodrošinātu pasažierus attiecīgajā maršrutā.

''airBaltic'' nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Lidsabiedrība piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.