PLŪDI DAUGAVĀ: Pie Jēkabpils ūdens līmenis atsācis paaugstināties

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī Daugavā novērotas ūdens līmeņa svārstības. Daugavas augštecē ūdens līmenis paaugstinājās par 5-26 cm. Pie Veļižas un Suražas novērota ledus sakustēšanās, tādēļ arī šajās novērojumu stacijās fiksētas straujas ūdens līmeņa izmaiņas. Ūdens līmenis pie Vitebskas paaugstinājās par 25 cm, pie Ullas pazeminājās par 33 cm, savukārt pie Polockas paaugstinājās par 29 un pie Verhņedvinskas pazeminājās par 33 cm. Iepriekš minētajās novērojumu stacijās novērota reta līdz vidēja ledus iešana, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Daugavas posmā Piedruja - Krāslava ūdens līmenis turpināja paaugstināties, diennakts laikā tas paaugstinājās par 14-17 cm, šobrīd ūdens līmenis svārstās 1 cm robežās.

Posmā Daugavpils - Jēkabpils ūdens līmenis pazeminājās par 17-36 cm. Sācis virzīties ledus sastrēgums aiz Jēkabpils, tādēļ kopš plkst. 9:00 pie Jēkabpils ūdens līmenis atsācis paaugstināties, līdz plkst. 14, tas paaugstinājās par 22 cm. Tuvākajās stundās ūdens līmenis turpinās pakāpeniski paaugstināties.

Novērojumu stacijās Zeļķos un Pļaviņās diennakts laikā bijušas ļoti straujas izmaiņas. Naktī uz 10. martu sakustējās ledus, kurš sāka virzīties uz Pļaviņām, tādēļ Pļaviņās strauji paaugstinājās ūdens līmenis, bet Zeļķos pazeminājās. Zeļķos ūdens līmenis strauji pazeminājās 10. marta plkst. 5:00 no rīta, bet, ledum kustoties uz priekšu, ūdens līmenis atsāka paaugstināties.

Kopš plkst. 2:00 naktī ūdens līmenis ir sācis pazemināties, tas 15 minūtēs pazeminās par 1 cm. Pie Pļaviņām vakar tika sasniegts ļoti augsts ūdens līmenis, tāds tas saglabājās, bet kopš plkst. 2:00 naktī tas arī lēnām pazeminās. Ledus sastrēgums joprojām ir pie Pļaviņām, novērota tā lēna virzība uz priekšu. Tuvākajās stundās ūdens līmenis turpinās lēnām pazemināties.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais