Glābēji: Var applūst plaša Pļaviņu pilsētas teritorija

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Ja ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām sasniegs 73,34 metrus, tad pilsētā applūdīs plašas teritorijas, kā tas bija 2013.gadā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Pļaviņu posteņa komandieris Ingus Krasovskis.

11 metri virs stacijas nulles atzīmes ir kritiska robeža, pauda Krasovskis. Pašlaik gan situācija upē ir neviennozīmīga. "Ūdens te ceļas, te krīt, pagaidām neko nevar saprast," stāstīja VUGD pārstāvis.

Lai vajadzības gadījumā varētu nodrošināt cilvēku glābšanu, ir apzināti arī tie VUGD darbinieki, kas šodien nedežūrē, bet ir gatavi iesaistīties glābšanas darbos.

Pašlaik neviena mājsaimniecība Pļaviņās applūdusi nav, taču ir slēgts ceļa posms uz Krustpils un Pļaviņu novada robežas.

Kā ziņots, tuvāko pāris stundu laikā Daugavā pie Pļaviņām paaugstināsies ūdens līmenis, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ūdens līmenis šajā vietā paaugstināšoties līdz 73,34 metriem, kas esot 11 metrus virs stacijas nulles atzīmes.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.