ŠAUSMINOŠI: Sirmgalvjiem Varakļānos nakts pārvēršas par īstu murgu

© Ekrānšāviņš, raidījums "Degpunktā"

Naktī uz ceturtdienu Varakļānu pagasta postošs ugunsgrēks nopostīju sirmgalvju māju. Palicis vien ēkas skurstenis, vēsta raidījums "Degpunktā."

Kaimiņš Vitālijs raidījumam stāsta, ka ugunsgrēks sācies ap trijiem naktī un to, iespējams, izraisījušo savu laiku nokalpojušie elektrības vadi. Vitālijs gatavs izmitinās pāri savā mājā, cik vien ilgi tas būs nepieciešams.

Mājas iemītnieki pamodušies, kad sācis sprāgt ēkas šīferis. 88 gadus vecās kundzes vīrs savu sievu izvilcis pa logu. Kundzei ir slikta redze, kā arī kustību traucējumi. Sirmā kundze ar ķerru nogādāta kaimiņa mājās, kur arī izsaukti ugunsdzēsēji, kuri māju vairs nevarēja glābt.

Sadegusi visa iedzīve un boja gājuši arī divi kaķi. Kā ar asarām acīs raidījumam stāsta sirmā kundze, viss, kas ir mugurā, tas arī viņai palicis no mūžā krātajām mantām.

Ja vari palīdzēt abiem sirmgalvjiem, sazinies ar viņu kaimiņu Vitāliju pa tālruni 29812189.

Latvijā

Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) līdz 2034.gadam elektroenerģijas pārvades sistēmas attīstībā plāno ieguldīt 444,85 miljonus eiro, tostarp 82,12 miljonus eiro līdzfinansēs Eiropas Savienības (ES) fondi, aģentūru LETA informēja AST pārstāvji.

Svarīgākais