Valkā tiks ielikts pamatakmens Mākslas skolai

Rīt, 9.aprīlī, plkst.16 rekonstruējamajā Valkas Mākslas skolā tiks ielikts pamatakmens ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne.

Plānots, ka mākslas skolas renovācijas darbi jāpabeidz līdz jaunā mācību gada sākumam, lai 1.septembrī skolēni var sākt mācības jau rekonstruētajā ēkā.

Rekonstrukcijas darbi notiek Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta programmas "Pārrobežu sadarbība" apakšprojekta ''Valkas un Valgas pilsētu kopējās mākslas vides attīstība'' ietvaros.

Mākslas skolas rekonstrukcijas darbus veic būvfirma SIA ''Ekers'', kas izsludinātajā atklātajā konkursā par ēkas rekonstrukcijas darbu veikšanu bija iesniegusi vislētāko piedāvājumu.

Skolas rekonstrukcijas laikā mācību process skolēniem netiek traucēts, jo visas nodarbības līdz pat mācību gada noslēgumam notiks turpat blakus esošajā ēkā, Beverīnas ielā 3.

Tā kā Valgas pilsētai nav savas mākslas skolas, Valkas Mākslas skola tiks rekonstruēta kā abu dvīņu pilsētu mākslas un kultūrizglītības centrs. Mākslas skolas rekonstrukcijas rezultātā skola iegūs jaunu piebūvi, plašākas telpas ar izstāžu zāli un labiekārtotu iekšpagalmu, kas Valgas bērniem dos vēl lielākas iespējas apmeklēt Valkas Mākslas skolu.

Pēc ieejas pārbūves iestāde būs pieejama arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tāpat tiks izbūvēta siltumtrase un siltummezgli, apkures un vēdināšanas sistēma, ūdensvads un kanalizācija, elektroietaises, elektroapgaismojums ugunsgrēka un apsardzes signalizācijai, veikta teritorijas labiekārtošana un citi darbi.

Jau ziņots, ka projekts ''Valkas un Valgas pilsētu kopējās mākslas vides attīstība" ilgst līdz 2010.gada novembrim. Projekta kopējās izmaksas ir 570 600 eiro jeb 399 420 lati. Projekts sadalīts trīs aktivitātēs: projekta koordinēšana un mārketings, Valkas Mākslas skolas rekonstrukcija, mākslas un kultūras izglītības pasākumi abu dvīņu pilsētu jauniešiem.