Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

ŠAUSMAS: Tik sabojātas mantas cilvēki ziedo līdzcilvēkiem

© Labdarības biedrība "Dace"

Latvijā ir ne mazums biedrību, kuras rūpējas, lai cilvēkiem, kuriem, iespējams, dzīvē šobrīd klājas ļoti grūti tiek sagādātas vismaz nepieciešamākās mantas. Pirms neilga laika jau vēstījām, ka kāds "ļoti" izpalīdzīgs latvietis Austrālijā saviem tautiešiem vēlējies ziedot kožu saēstu jaku. Diemžēl, līdzīgu gadījumu netrūkst arī tepat Latvijā.

Savu stāstu līdzcilvēkiem uzticējusi labdarības biedrība "Dace". Biedrības pārstāvji sociālajā tīklā facebook raksta: " Labdarība ir ļoti labskanīgs vārds. Darīt labu, laba darīšana. Liekas, ka šeit nekas nevar noiet greizi. Un tomēr ir gadījumi, kad ar labdarību tiek jauktas citas lietas. Un sanāk pavisam ne labdarība, jo labuma no tās nav nevienam."

LMAB Dace pieņem arī apģērbu un mantu ziedojumus, lai tālāk tos dāvātu trūkumā nonākušiem cilvēkiem. Un dažreiz šie apģērbi tiek atnesti briesmīgā stāvoklī - ļoti veci, nonēsāti, netīri, cauri, tādi, kurus labākajā gadījumā var izmest. Tiek saņemti maisi ar šādām drēbēm un mantām, kas nav lietojamas.

"Jā, cilvēki, kas pieņem sociālo palīdzību ir mazturīgi un nav izvēlīgi, tomēr pirms ziedot šādus (kā fotogrāfijās redzams) apģērbus, lūdzu padomājiet, vai Jūs tādus vēlētos saņemt paši. Ja Jūs nonāktu sarežģītā situācijā, vai Jūs vēlētos saņemt šādu palīdzību? Nepārvērtiet labdarības organizācijas par miskasti! Tajās pārsvarā strādā cilvēki, kas par darbu nesaņem atalgojumu, dara to no brīvas un labas sirds, nelieciet viņiem šķirot savus atkritumus.Mēs ikdienu ar pateicību pieņemam ziedojumus un dāvinājumus un rūpējamies, lai tie nonāktu pie cilvēkiem, kam šīs lietas tiešām ir vajadzīgas un noder. Tādēļ, lūdzu, izturieties ar cieņu pret cilvēkiem, kuri saņems šo palīdzību," norāda biedrības pārstāvji.