Ūdens līmeņa celšanās Daugavā un Gaujā kļūst lēnāka

Ūdens līmeņa celšanās Daugavā un Gaujā kļuvusi lēnāka, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Neskatoties uz to, ka Daugavā joprojām ir vērojama ūdens līmeņa celšanās, tā ir kļuvusi lēnāka. Baltkrievijā ūdens līmenis ceļas par 3 līdz 6 centimetriem diennaktī, savukārt Latvijas teritorijā ūdens līmenis Daugavā cēlies par 6 līdz 13 centimetriem.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā par 13 centimetriem cēlies pie Nīcgales un Jersikas, par 7 centimetriem pie Daugavpils un Krāslavas, bet par 9 centimetriem ūdens līmenis cēlies pie Jēkabpils.

Ūdens līmeņa pazemināšanās vērojama arī Gaujas augštecē pie Velēnas. Pie Valmieras joprojām paaugstinās ūdens līmenis, taču tas notiek lēnāk, jo aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Gaujā pie Valmieras cēlies par 15 centimetriem, Siguldā - par 10 centimetriem, bet Carnikavā upes ūdens līmenis diennaktī krities par vienu centimetru.

Ūdens līmeņa pazemināšanās turpinās arī mazajās Vidzemes un Latgales upītēs. Arī Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminās.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais