Novērsti plūdi uz Limbažu apvedceļa

Brīvdienās ar smilšu maisu palīdzību novērsti plūdi uz Limbažu apvedceļa K.Barona ielā, pie katoļu baznīcas, informēja Limbažu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Tauriņa.

Pie katoļu baznīcas svētku brīvdienās pārplūda ielas malā esošais dīķis. Lai novērstu ceļa izskalojumus, ielas malās tika izvietoti apmēram 100 ar smiltīm pildīti maisi.

Kā pastāstīja Limbažu pilsētas pārvaldes Saimniecības daļas vadītājs Leons Raitis Gerķis, ūdens līmenis dīķī sāka celties jau nedēļas sākumā. "Kad ūdens plūda pāri ielai, noņēmām notekakai vāku, lai ūdeni ātrāk novadītu, taču tas nelīdzēja. Sestdien Civilās aizsardzības komisija pieņēma lēmumu uz ielas izvietot smilšu maisus. Neskatoties uz nopietno situāciju, šajās dienās bija divi mēģinājumi ļaunprātīgi aizdambēt noteku, taču mēs šīs ļaunprātības novērsām."

Ūdens līmenis pašlaik ir krities un iela ir sausa. Rīt tiks novākti maisi, bet smiltis izbērtas izskalojumu vietās.

Kā vērtē Gerķis, pašvaldībai pieredze šādā situācijā nav bijusi, taču smilšu maisi patiešām paglābuši no nopietnām sekām.

Ceļa glābšanas darbos piedalījās Limbažu pilsētas pārvaldes darbinieki un bezdarbnieki, kas nodarbināti pilsētas labiekārtošanas darbos. Smiltis un maisus sagādāja SIA "Limbažu ceļi".

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais