Latgalieši izveido savu "saeimu"

Sabiedriski aktīvu latgaliešu grupa izveidojusi kopīgu brīvu cilvēku apvienību ''Latgolys Saeima'' ("Latgales Saeima"), aģentūru LETA informēja viens no šīs apvienības dibinātājiem Juris Viļums.

Par savu galveno uzdevumu "Latgolys Saeima" pasludinājusi Latgales un līdz ar to arī Latvijas sakārtošanu un uzplaukuma panākšanu visās jomās. Iesaistīties ''Latgolys Saeimas'' darbībā aicināti cilvēki neatkarīgi no viņu sociālā un finansiālā stāvokļa, politiskās piederības, reliģiskās pārliecības un izglītības līmeņa.

Par savas darbības pamatmērķiem "Latgolys Saeima" izvirzījusi: latgaliešu valodas interešu aizstāvību, mūsdienīgas izglītības sistēmas atbalstu, kā arī valsts varas decentralizācijas procesa veicināšanu – reģionālu pašvaldību izveidi, lai nodrošinātu Latgales ekonomisko attīstību un tās kultūras vērtību nosargāšanu nākamajām paaudzēm.

''Latgolys Saeima'' atbalsta arī citu biedrību izteikto pieprasījumu pēc kvalitatīvas, atvērtas politikas valsts līmenī un aicina sabiedrību uz aktīvu sadarbību.

Darbs pie "Latgolys Saeimas'' izveides sākās 2009.gada vasarā. Patlaban tās darbībā iesaistījušies vairāki desmiti aktīvu latgaliešu.

Svarīgākais