Ventspilī sākusies vērienīga svarīgāko satiksmes mezglu rekonstrukcija

Ventspilī sākusies svarīgāko satiksmes mezglu rekonstrukcija, aģentūru LETA informēja Ventspils pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" direktors Andris Kausenieks.

Īstenojot projektu "Eiropas starptautiskās maģistrāles (E22) un valsts galvenā autoceļa (A10) ielu posmu rekonstrukcija Ventspilī", paredzēts rekonstruēt Lielā prospekta un Lāčplēša ielas krustojumu, Ventas kreisā un labā krasta tilta rotācijas apļus un to pieejas, kā arī Dzintaru ielu, satiksmes pārvadu pār dzelzceļu, satiksmes pārvada nobrauktuvi Rīgas virzienā un Kurzemes ielu posmā zem viadukta līdz Embūtes ielai.

Pagājušajā nedēļā notika sagatavošanās darbi, bet šonedēļ darbu veikšanas vietās jau ierobežota transporta kustība. Kā informēja Kausenieks, veicamo darbu apjoms ir liels un transporta kustības shēmas paredzēts mainīt 14 reizes. Darbi notiks vienlaicīgi visos objektos.

Darbus paredzēts pabeigt pusgada laikā, taču Ventas tilta rotācijas apļu rekonstrukcijai jābūt pabeigtai jau līdz pilsētas svētkiem šī gada augusta sākumā. Jau ziņots, ka pašlaik notiek arī Ventas tilta rekonstrukcija. Savukārt rekonstrukcijas darbus uz viadukta paredzēts pabeigt šī gada rudenī.

Īstenojot projektu, tiks sakārtota satiksmes organizācija būtiskākajos satiksmes mezglos pilsētā atbilstoši drošas satiksmes prasībām gan autovadītājiem un gājējiem, gan velosipēdistiem. Tiks rekonstruētas brauktuves, ietves un velosipēdistu celiņi, pilnībā rekonstruēts ielas segums un infrastruktūras komunikācijas, kā arī nodrošinātas pārvietošanās iespējas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Projekta kopējās izmaksas ir trīs miljoni latu, no kuriem 85% ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Svarīgākais