Apzināti septiņi Daugavpils un Ilūkstes novada brīnumi

Daugavpils un Ilūkstes novada partnerībā "Kaimiņi" īstenojamajā starptautiskās jauniešu iniciatīvas projektā "7 Wonders" apzināti septiņi Daugavpils un Ilūkstes novada brīnumi, informēja Daugavpils novada domē.

Par tiem atzīs kokgriezējs Arvīds Sietkovkis no Ilūkstes novada Šederes pagasta, Bebrenes muižas komplekss, dabas parks "Dvietes paliena", leģenda par Subates baznīcas zvanu, dabas parks "Daugavas loki", Nīcgales Lielais akmens un Līksnas baznīca.

Starptautiskās jauniešu iniciatīvas projekta ''7 Wonders" mērķis ir attīstīt jauniešu interesi un prasmes savu iniciatīvu realizēšanā, izmantojot video un preses metodes. To realizējot, jaunieši veicinās savu līdzdalību vietējo bagātību saglabāšanā un apzināšanā, visu to radoši apkopojot filmās un jaunizveidotajā jauniešu avīzē.

Jūlijā projektā Daugavpils un Ilūkstes novada jauniešiem paredzēts kopīgs pasākums ar jauniešiem no Mardinas (Turcija). Tā laikā tiks prezentētas filmas par brīvā dabā esošajiem brīnumiem. Projekta noslēgumā taps arī septiņu brīnumu kalendārs.

Projektu finansē ES neformālās izglītības programma "Jaunatne darbībā". Projekts noslēgsies šī gada 31.augustā.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais