Bartaševičs: Bezmaksas transports Rēzeknē radīs darbavietas

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Bezmaksas ēdināšana Rēzeknes specializētajos bērnudārzos tika likvidēta, jo tā tikai tērējam naudu, bez jebkādas iespējas nopelnīt, savukārt bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešana pilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem ļaus pelnīt, šādi Latvijas Radio izteicās Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs (S), kurš, visticamāk, kandidēs arī uz nākamo domes sasaukumu.

Pēc politiķa vārdiem, neesot taisnīgi arī tas, ka citos bērnudārzos nav bezmaksas ēdināšanas. Turklāt pie tēriņu griešanas Rēzeknes dome esot ķērusies valsts dēļ, jo tā pilsētai atņēmusi 700 000 eiro.

Taujāts, kāpēc tad taupīšanas apstākļos nolemts naudu atņemt bērniem, vienlaikus ieviešot bezmaksas braukšanu, kas no pilsētas budžeta prasīs ne mazums līdzekļu, Bartaševičs paziņoja, ka stāsts par bezmaksas braukšanu faktiski esot par darbavietu radīšanu - šis lēmums piesaistīšot pilsētai cilvēkus, tātad budžetā veidošoties jauni ieņēmumi.

Ja tiks ievēlēts, Bartaševičs nākamajā sasaukumā sola koncentrēties tieši uz darbavietu radīšanu. Šim mērķim Rēzeknē būvēšot jaunu infrastruktūru ražotājiem, kam tiek plānots piesaistīt Eiropas naudu, kuru šajā plānošanas periodā vairāk varot izmantot atbalstam darbavietu radīšanai. Tāpat pilsētai grib piesaistīt tūristus.

Kopumā valstī kopš 2009.gada lielas izmaiņas Bartaševičs neredz un krīze turpinoties, lai arī Rēzeknē uzlabojumi esot. Rēzeknes mērs sūkstījās, ka ļoti daudz spēka nākoties tērēt nevajadzīgiem darbiem, piemēram, cīņai ar ministriem, lai tos pārliecinātu par nepieciešamām lietām.

Taujāts, kāds būs "Saskaņas" saraksts nākamajām pašvaldību vēlēšanām Rēzeknē, Bartaševičs stāstīja, ka tajā būs visi esošie deputāti un daudz jauniešu. Konkurentus sev gan viņš neredzot, "kas ir slikti, jo konkurence uzlabo kvalitāti, bet pašlaik kvalitāti es nodrošinu viens pats".

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.