Ugunsgrēks Salaspilī ir nodzēsts (video)

© Ekrānšāviņš no video

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests(VUGD) informē, ka ugunsgrēks, kas šodien pēcpusdienā izcēlās kādā Salaspils dzīvojamajā mājā ir nodzēsts.

Šodien īsi pirms plkst.14.00 VUGD steidzās uz Rīgas ielu Salaspilī, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja. Notikuma vietā strādāja 21 ugunsdzēsējs.

Kā aģentūru LETA informēja Salaspils novada domes pārstāve Lolita Balcerbule, ēka ir privātīpašums, tajā atrodas seši dažādiem īpašniekiem piederoši dzīvokļi. Paši dzīvokļi nav deguši, tomēr nedaudz cietis ir viens otrā stāva dzīvoklis.

Ugunsgrēka laikā ēkā cilvēki nav atradušies, līdz ar to cietušo nav.

Kā norādīja Balcerbule, mājas iemītniekiem nekavējoties tikusi piedāvāta pašvaldības palīdzība - ēdināšana un izmitināšana. Viena no ģimenēm - divi pieaugušie un divi bērni - jau ir atraduši pajumti pati, savukārt trīs sievietes ir izmitinātas Salaspils pašvaldības dzīvokļu fonda telpās, kas paredzētas krīzes situācijā nonākušiem iedzīvotājiem. Šeit pat ir sagatavotas dzīvojamās telpas vēl pieciem degušās mājas iedzīvotājiem. Pašvaldība nodrošina arī ēdināšanu.

Savukārt rīt mājas iemītnieki jau var doties uz Sociālo dienestu, lai nokārtotu formalitātes un saņemtu pašvaldības pabalstus atbilstoši saistošajiem noteikumiem, skaidroja Balcerbule.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais