Apsver iespēju ieviest iebraukšanas maksu Abavas senlejā

Kandavas novada dome apsver iespēju ieviest iebraukšanas maksu Abavas senlejā, lai tādējādi gūtu līdzekļus ceļu remontam un ierobežotu transporta plūsmu aizsargājamajā dabas teritorijā.

Par to vēsta portāls delfi.

Kandavas novada domes priekšsēdētājs Rolands Bārenis pastāstīja, ka šonedēļ domes sēdē lielākā daļa deputātu atbalstījuši ieceri par 50 santīmu iebraukšanas maksu teritorijā starp Kandavas pagriezienu uz Ventspils šosejas un tūrisma bāzi "Plosti" un nu sešu mēnešu ilgā periodā plānots noskaidrot vietējo iedzīvotāju domas par to.

Bārenis norādīja, ka "Kandava ir Kurzemes Šveice", tā atrodas aizsargājamā dabas teritorijā, bet naudas infrastruktūras sakopšanai, ceļu uzturēšanai un citām vajadzībām trūkst. "Ielas normāli remontētas pēdējo reizi pirms 20 vai 30 gadiem," viņš uzsvēra.

Reklāma

Kandavas novada domes priekšsēdētājs teica, ka daudzviet Eiropā ir līdzīga prakse un "mēs agri vai vēlu līdz tam nonāksim".

Svarīgi ir ne tikai ieviest iebraukšanas maksu, bet iekārtot arī apbraukšanas ceļus tiem, kas maksāt nevēlēsies.

"Bet es domāju jebkurā gadījumā ir patīkamāk braukt pa labas kvalitātes ceļiem un samaksāt šos santīmus, nevis pēc tam 200 latu ieguldīt automašīnas remontā," viņš sacīja un piebilda, ka svarīgi ir arī tas, ka pēc diviem gadiem Kandavā pulcēsies delegācijas no 14 sadraudzības pilsētām un būtu vēlams pilsētu līdz šim laikam sakārtot.

Pašlaik Latvijā iebraukšanas maksa ir vienīgi Jūrmalā, Vecrīgā tā ir atcelta, bet par tādas ieviešanu domā arī Pļaviņu novada dome.