Lieluzveduma "Māras zeme" mākslinieciskā grupa tiksies ar deju apriņķu virsvadītājiem

© f64

Nākamnedēļ, 24. janvārī Kultūras ministrijas Lielajā zālē notiks sanāksme, kurā XVI Deju svētku Deju lieluzveduma "Māras zeme" mākslinieciskā grupa tiksies ar deju apriņķu virsvadītājiem, ziņo Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Šī būs kārtējā deju apriņķu virsvadītāju sanāksme, kuras darba kārtībā šoreiz būs jautājumi par XVI Deju svētku Deju lieluzveduma "Māras zeme" īstenošanas procesu un repertuāru, 2017.gada deju kolektīvu skatēm, kā arī citām aktualitātēm deju nozarē.

Pēc sanāksmes plkst.13 notiks preses brīfings, kurā piedalīsies lieluzveduma "Māras zeme" mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš, scenogrāfs Reinis Suhanovs, kā arī deju apriņķu virsvadītāji.

Jau ziņots, ka plašu rezonansi pašvaldībās izpelnījās ierosinājums uzvedumam "Māras zeme" īpašos tērpus izveidot un finansēt tikai no pašvaldību līdzekļiem.

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis teica, ka pašvaldību vadītāji nav gatavi finansēt tērpus, kurus varēs izmantot tikai vienu reizi un no tiem ilgtermiņā nebūs ieguvuma. Pēc viņa domām, nepieciešams cits veids, kā šo situāciju atrisināt, jo tērpu finansēšana būs dārga un tai nevajadzētu gulties tikai uz pašvaldību pleciem.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) aicināja respektēt pašvaldību dominējošo viedokli un strādāt pie citiem uzveduma "Māras zeme" tērpu risinājumiem.

Lieluzveduma "Māras zeme" mākslinieciskās koncepcijas autori patlaban izstrādā alternatīvus risinājumus scenogrāfijai un lieluzveduma tērpiem.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais