Vakar negadījumos uz ceļiem cietuši arī bērni

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Valsts policijas informācija liecina, ka trešdien sniegputeņa laikā, kad pārvietošanās par autoceļiem bija apgrūtināta, satiksmes negadījumos cietuši arī bērni.

Vakar Rīgā plkst.11:20 Brīvības ielā, notika sadursme starp autobusu "Solaris", kuru vadīja 1966. gadā dzimis vīrietis, automašīnu "Hyundai", kuru vadīja 1985.gadā dzimusi sieviete un automašīnu "Volvo" ar piekabi "Krone", kuru vadīja 1963.gadā dzimis vīrietis. Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas "Hyundai" pasažiere, 2014.gadā dzimusi meitenīte, kura ar gūtajām traumām nogādāta medicīnas iestādē.

Savukārt plkst.07:50 Stopiņu novadā uz autoceļa P5, aptuveni divus kilometrus līdz Vālodzēm, notika sadursme starp automašīnu "Mercedes Benz", kuru vadīja 1989.gadā dzimis vīrietis un automašīnu "Nissan", kuras vadītājs pagaidām nav noskaidrots. Ceļa satiksmes negadījumā cieta automašīnas "Nissan" pasažieri - 1963.gadā dzimis vīrietis, 1994.gadā dzimusi jauniete un 2012.gadā dzimis puisītis, kuri ar gūtajām traumām nogādāti medicīnas iestādē.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais