Bauskas novadā notikusi autobusa un vairāku automašīnu sadursme; divi cietušie

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Valsts policija

Šovakar Bauskas novadā pasažieru autobuss sadūries ar divām vieglajām un vienu kravas automašīnu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Pēc sākotnējās informācijas, "Eurolines" autobusa vadītājs nav izvēlējies drošu braukšanas distanci, tāpēc ietriecies priekšā esošajā vieglajā automašīnā, uztriecot to citai tālāk esošai vieglajai automašīnai. Visbeidzot pati priekšējā vieglā automašīna pastumta zem kravas automašīnas.

Gžibovska zināja teikt, ka negadījumā iesaistītas vieglās automašīnas BMW un "Volkswagen".

Avārijā cietuši divi cilvēki. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša, cietušie ir 41 un 54 gadus veci vīrieši, kuri pēc avārijas ar vidēji smagām traumām nogādāti slimnīcā. Pēc Bukšas teiktā, abi vīrieši guvuši tādas traumas kā smadzeņu satricinājums un ķermeņa sasitumi, kas nav bīstami dzīvībai, un kopumā viņu stāvoklis ir stabils.

Negadījuma vietā satiksme nav bloķēta.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais