FOTO: Puteņa laikā avarē arī policijas auto

© twitter.com/ @breaking.lv

Sociālo tīklu lietotāji šodien aktīvi ziņo par avārijām, kas notikušas uz valsts autoceļiem.

Kāds mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs informējis, ka pēcpusdienā pie Siguldas avarējis policijas auto. Kā redzams notikuma vietā uzņemtajos attēlos policijas auto ieslīdējis grāvi.

Valsts policija informē, ka šodien, 4.janvārī, pulksten 11:50 Siguldā, Vidzemes šosejas un Jūdažu ielas krustojumā notika sadursme starp policijas dienesta automašīnu Opel Insignia un kādu automašīnas Chrysler vadītāju. Policijas dienesta automašīna Opel Insignia ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu brauca Rīgas virzienā. Ekipāžai šķērsojot krustojumu ar Jūdažu ielu, notika sadursme ar automašīnu Chrysler. Negadījuma rezultātā automašīnas Chrysler vadītājs ietriecās policijas automašīnas sānā.

Policija piebilst, ka šajā gadījumā policistam, neskatoties uz to, ka bija ieslēgtas bākugunis un ieslēgts skaņas signāls, bija jāpārliecinās par drošību uz ceļu, šķērsojot krustojumu pie luksofora aizliedzošā signāla. To nosaka Ceļu satiksmes noteikumu 30.punkts - operatīvā transportlīdzekļa vadītājam jādara viss iespējamais, lai tiktu garantēta ceļu satiksmes drošība. Tāpat otras automašīnas vadītāja pienākums bija dod ceļu operatīvajam transportlīdzeklim, proti, Ceļu satiksmes noteikumu 26.punkts nosaka - ja tuvojas operatīvais transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu, citiem ceļu satiksmes dalībniekiem jādod tam ceļš.

Policija šobrīd skaidro precīzus notikušā apstākļus, un tiek skaidrota gan policijas ekipāžas, gan automašīnas Chrysler vadītāja atbildība. Negadījumā cietušo nav.

Savukārt tie, kuri šodien braukuši pa autoceļu "Rīga- Tīnūži" novērojuši, ka smiegputeņa laikā vairākas smagās automašīnas vilkušas cita citu.

Jau no rīta portāla nra.lv lasītāji ziņoja, ka ceļu satiksmes negadījumi notikuši arī Rīgas apkārtnē. Piemēram, Mārupē divas dienas pēc kārtas vienā un tajā pašā vietā grāvi ieslīdējuši viegli spēkrati.

Valsts policija arī informē, ka šodien dažu stundu laikā Latvijā notikušas vairāk nekā 100 avārijas. Šāds ceļu satiksmes negadījuma skaits citrreiz netiek reģistrēts pat visas dienas laikā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais