Tirdzniecības centrā Liepājā bieži atskanējusi trauksmes signalizācija

Attēlam ilustratīva nozīme © Raitis Plauks, F64 Photo Agency

Liepājas tirdzniecības centrā "Ostmala" pēdējo dienu laikā četras reizes ieslēgusies trauksmes signalizācija un veikta apmeklētāju un darbinieku evakuācija.

Liepājas būvvaldes speciālisti un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji pēc tirdzniecības centra ēkas konstrukciju vizuālas apskates ir rekomendējuši veikt ēkas detalizētu tehnisko apsekošanu, aģentūru LETA informēja Liepājas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Vakar, 1.janvārī, kad trauksmes signalizācija bija ieslēgusies ceturto reizi, tirdzniecības centra darbību bija nolemts apturēt, ziņoja portāls "Liepajniekiem.lv". Šodien tirdzniecības centrs ir atvērts, aģentūra LETA noskaidroja "Ostmalas" informācijas centrā.

Pirmo reizi trauksmes signalizācija ieslēdzās 28.decembrī, bet 30.decembrī tā ieslēdzās divas reizes. Pēc VUGD Kurzemes reģiona brigādes un tirdzniecības centra "Ostmala" lūguma Liepājas pilsētas būvvaldes speciālisti un VUGD pārstāvji 30.decembra pēcpusdienā veica tirdzniecības centra ēkas K.Zāles laukumā 8 konstrukciju vizuālo apskati.

"Vizuālās apskates laikā tika konstatētas plaisas sienās, taču to raksturs neliecina par apdraudējumu ēkas konstruktīvai noturībai," informēja Štāls. Viņš skaidroja, ka plaisas sienās konstatētas palīgtelpā uz reģipša virsmas.

Būvvaldes un VUGD pārstāvji ir rekomendējuši nekavējoties veikt tirdzniecības centra ēkas detalizētu tehnisko apsekošanu, kā arī uguns aizsardzības iekārtu, dzēšanas sistēmu, dūmu novadīšanas sistēmu un izziņošanas sistēmu tehnisko pārbaudi. Kā skaidroja Štāls, atbilstoši būvniecības regulējumam šādu ēku ekspluatācijas uzraudzība ir Būvniecības valsts kontroles biroja pārziņā. Par veikto ēkas vizuālo apsekošanu ir informēts Būvniecības valsts kontroles birojs, un biroja pārstāvji gada pirmajās darba dienās ieradīsies Liepājā, lai veiktu savas pārbaudes. Šodien tirdzniecības centrā tiekas ēkas īpašnieks, galvenais nomnieks "Rimi Latvia" un speciālisti no Būvniecības valsts kontroles biroja un Liepājas būvvaldes, lai lemtu par tālāko rīcību.

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.