Grants autoceļi vietām Vidzemē un Latgalē ir apledojuši

© twitter.com/ @Līksma Puķīna

Mainīgo laika apstākļu dēļ grants autoceļi vietām Vidzemē un Latgalē ir apledojuši un slideni, bet daudzviet tie ir pārmitrināti un zaudējuši savu nestspēju, informē Latvijas Valsts ceļi.

Grants ceļi ziemā tiek uzturēti, kaisot piebraukta sniega kārtu, taču lietus un atkušņa laikā šāda uzturēšana ir maz efektīva, jo smilts tiek noskalota.

Tāpat atkušņa laikā grants ceļu segas virskārta atkūst un grants segas konstrukcija pārmitrinās un tajā var sākt strauji veidoties defekti, ceļi zaudē savu nestspēju. Kamēr grants ceļš nav apžuvis, bedrīšu un risu veidošanos nav iespējams uzreiz novērst, jo, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrināto ceļu, situāciju var tikai pasliktināt un pilnīgi sabojāt ceļu. Grants segumu greiderē tikai tad, kad segums ir apžuvis.

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem Liepājas virzienā posmā no Saldus līdz Grobiņai. Daugavpils virzienā posmos no Pļaviņām līdz Nīcgalei, no Jēkabpils līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Špoģiem un uz Rēzeknes apvedceļa. Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Kuldīgas, Limbažu, Madonas, Preiļu, Rēzeknes un Valkas apkārtnē. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Sākot no 2:15 naktī ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 64 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Aicinām autobraucējus informēt par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem jautājumiem VAS Latvijas Valsts ceļi pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebookkontos.