Pēc avārijas naktī vairākas jaunietes nonāk slimnīcā

© F64

Pēc avārijas uz autoceļa Valmiera-Smiltene vairākas jaunietes nonākušas slimnīcā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Šonakt aptuveni plkst.1.30 Beverīnas novada Trikātas pagastā uz autoceļa Valmiera-Smiltene sieviete ar automašīnu ''Renault Clio'' neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās.

Pēc negadījuma slimnīcā nogādāta automašīnas vadītāja un pasažieres, divas 1993.gadā dzimušas sievietes.

Savukārt sestdien kāds jaunietis Bērzes pagastā automašīnai ''Renault Master'' kustības laikā atvēra bīdāmās durvis, tādējādi izkrītot no spēkrata, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Negadījums notika plkst.5.22 uz autoceļa Jelgava-Dobele-Annenieki. 1995.gadā dzimušais vīrietis izkrita uz ceļa braucamās daļas.

Pēc negadījuma viņš nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši deviņi cilvēki.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais