Ķemeru zirgus neizdodas izvilināt no ūdens

Ūdens līmeņu celšanās upēs veicinājusi arī Ķemeru nacionālā parka applūšanu, kā rezultātā vairāki savvaļas zirgi plūdus pārdzīvo, stāvot ūdenī.

Kā stāstīja Ķemeru nacionālā parka Dabas aizsardzības daļas vadītājs Jānis Ķuze, patlaban Ķemeru nacionālajā parkā izveidojušās divas zirgu grupiņas, no kurām viena stāv uz sauszemes, bet otra - ūdenī.

Uz sauszemes atrodas 17 savvaļas zirgi, kuriem, ūdens līmenim krītoties, paliek arvien vairāk brīvas sausas vietas, bet no pirmās grupiņas nošķīrušies deviņi savvaļas zirgi, kuri stāv ūdenī un nevēlas savu vietu pamest.

"Gan zirgus, kas atrodas sausumā, gan arī tos, kas atrodas ūdeni, mēs barojam ar klāt pievesto sienu. Patlaban ūdens līmenis krītas un situācija uzlabojas ne tikai tiem zirgiem, kas atrodas uz sausas zemes, bet arī tiem, kuri ir ūdenī. Zirgi, kuri stāv ūdenī, diemžēl savu vietu negrib pamest, neskatoties uz to, ka aptuveni 150 metrus no viņiem meža malā ir sausa vieta, kur viņi varētu mitināties," sacīja Ķuze.

Ķemeru nacionālā parka darbinieki pauž cerību, ka savvaļas zirgi plūdus pārdzīvos, ņemot vērā arī to, ka pēdējo dienu laikā ūdens līmenis ir krities gandrīz par 20 centimetriem. "Mūs mulsina tas, ka šie zirgi par visām varītēm nevēlas pamest savu vietu. Esam visdažādākajos veidos mēģinājuši viņus izvilināt no ūdens, taču tas nav nostrādājis. Mums atliek vien cerēt, ka ūdens līmenis turpinās kristies un zirgi atkal drīz būs sausumā," uzvēra Ķuze.

Svarīgākais