Bruņotie spēki nogādā patvērumu meklētājiem sarūpētās dāvanas

© Gatis Dieziņš, Normunds Mežiņš (Jaunsardzes un informācijas centrs)

19. decembrī Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji viesojās Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos, lai tā vadībai pasniegtu Ziemassvētku dāvanas, kuras patvēruma meklētāju bērniem sarūpējuši 21. Baltijas valstu militārās ģeogrāfijas un meteoroloģijas konferences dalībnieki, ziņo sargs.lv.

Konference norisinājās Rīgā no š.g. 7. līdz 9. decembrim, un tās dalībnieki bija aicināti paņemt līdzi, piemēram, kancelejas preces, matu piederumus meitenēm, T-kreklus pusaudžiem, siltus cimdus un zeķes, saldumus vai citas bērniem noderīgas lietas un konferences laikā piedalīties sagādāto dāvanu saiņošanas darbnīcā.

Pateicoties dalībnieku atsaucībai un iesaistei, konferences laikā tika sagatavotas dāvanas Patvēruma meklētāju centrā dzīvojošajiem bērniem, kas Latvijā ieradušies no Sīrijas, Tadžikistānas un Afganistānas.

21.Baltijas valstu militārās ģeogrāfijas un meteoroloģijas konferenci rīkoja Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūru, un tajā tika pārrunāts Baltijas valstīs, NATO un ES dalībvalstīs gada laikā paveiktais militārās ģeogrāfijas un meteoroloģijas jomā, apspriestas tehnoloģisko risinājumu un kartogrāfisko materiālu sagatavošanas aktualitātes, kā arī starpvalstu sadarbības politiskie aspekti.

Šajā konferencē piedalījās vairāk nekā 80 civilo un militāro institūciju pārstāvji no 14 NATO un Eiropas Savienības dalībvalstīm, tai skaitā, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Svarīgākais