Robežsargi aizturējusi meklēšanā esošas personas

© Emīls Desjatņikovs, F64 Photo Agency

Valsts robežsardze nedēļas nogalē aizturēja vairākas meklēšanā esošas personas.

16. decembrī Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts 1 no Lūtonas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā, savukārt, otrs meklēšanā esošs Latvijas pilsonis konstatēts, veicot imigrācijas kontroli, uz autoceļa Rīga - Jelgava - Lietuvas robeža. 1992. un 1995.gadā dzimušie vīrieši aizturēti un nodoti Valsts policijas amatpersonām.

Savukārt 17. decembrī Rīgas pasažieru ostā, veicot no Stokholmas ieceļojošā autotransporta un pasažieru profilēšanu, konstatēts 1 Lietuvas pilsonis ar viltotu Lietuvas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess.

Latvijā

Kāpēc pierobežā ar Krieviju Igaunijā, Narvā, masveidā tiek pārdoti dzīvokļi, savukārt Lietuvas Visaginā, gluži pretēji, cilvēki tos pērk? Vai aizsardzības līnijas izbūve uz robežas ar Krieviju, “pūķa zobi” un dzeloņstieples dod pārliecību par drošību vai, gluži pretēji, biedē? Kas notiek nekustamā īpašuma tirgū, kā mājokļu cenas pierobežas reģionos atspoguļo realitāti, un kāpēc Latvijas pierobežas reģionā netiek būvēti jauni mājokļi?

Svarīgākais