PĀRSTEIDZOŠI: Šoferis veiksmīgi izdzīvo smagā avārijā uz Bauskas šosejas

© Ekrānšāviņš, "Degpunktā"

Raidījums "Degpunktā" ziņo par kāda šofera pārsteidzošo izglābšanos pēc smagas avārijas uz Bauskas šosejas.

Avārija notika uz Bauskas šosejas, pie pagrieziena uz Baložiem, saduroties četrām automašīnām. Autovadītājs Igors pirmais saņēma spēcīgu triecienu, kuru radīja desmitu tonnu smags kravas auto. Vīrieša auto pēc sadursmes iegāzās grāvī.

Kā raidījumam min Igors, paveicies, ka viņa apvidus automašīna ir liela, jo, ja tā būtu mazāka, iespējams, viņa vairs nebūtu. Igors ar citiem autovadītājiem stāvēja pie sarkanās luksofora gaismas, kad saņēma triecienu.

Kā vēsta raidījums, trieciens bijis tik spēcīgs, ka viņa auto kļuva metru īsāks. Cietušajiem pārsteidzošā kārtā mediķu palīdzība nebija nepieciešama. Policija norāda, ka šī avārijas visticamāk, ir neuzmanības sekas.


Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais