Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Sāk mosties arī Daugava

Ūdens līmenis šonakt palielinājies Daugavā, kā arī Lielupes un Ventas lejtecē. par to informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas hidrologi.

Diennaktī ūdens līmenis turpinājis celties Daugavā. Šorīt plkst.8 ūdens līmenis Krāslavā bija 572 centimetri salīdzinājumā ar 551 centimetru vakar plkst.20, Daugavpilī - 415 centimetri salīdzinājumā ar 394 centimetriem vakar vakarā, Vaikuļānos - 394 centimetri salīdzinājumā ar 387 centimetriem iepriekš, Jēkabpilī - 474 centimetri salīdzinājumā ar 466 centimetriem vakar, bet Zeļķos Daugavas līmenis šorīt bija 514 centimetri salīdzinājumā ar 506 centimetriem vakar plkst.20.

Lielupes augštecē - Mežotnē un Staļģenē - ūdens līmenis ir pazeminājies. Ūdens līmenis Staļģenē diennaktī pazeminājies par desmit centimetriem, šorīt sasniedzot 500 centimetrus. Šorīt plkst.8 Jelgavā salīdzinājumā ar vakar no rīta veiktajiem mērījumiem ūdens līmenis palielinājies par astoņiem centimetriem, savukārt salīdzinājumā ar vakardienas plkst.20 ūdens līmenis no 336 centimetriem nokrities līdz 332 centimetriem.

Kalnciemā ūdens līmenis diennaktī cēlies par septiņiem centimetriem, šorīt sasniedzot 251 centimetru, bet Slokā ūdens līmenis diennaktī cēlies par sešiem centimetriem.

Savukārt Ventā pie Lietuvas robežas ūdens līmenis ir pazeminājies. Arī pie Kuldīgas ūdens līmenis diennaktī krities par vairāk nekā vienu metru - šorīt Kuldīgā Ventas ūdens līmenis bija 407 centimetri, bet vakar tai pat laikā bija 541 centimetrs. Savukārt ūdens līmenis Ventā turpina celties pie Vendzavas, kur tas diennaktī cēlies par 90 centimetriem, šorīt sasniedzot 483 centimetrus.