Uzzini, kur brīvdienās gaidāms sniegs

© Kaspars Krafts/ F64 photo Agency

Šodien maksimālā gaisa temperatūra vēl saglabāsies +4…+7° robežas un daudzviet gaidāms arī lietus. Tomēr jau naktī uz sestdienu, līdz ar lēnu līdz mērenu ziemeļu puses vēju, Latvijā ieplūdīs ievērojami aukstāks gaiss, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +4, -1 grādam, bet Vidzemē līdz pat -5 grādu atzīmei, savukārt dienas gaitā tā vairs ievērojami nepaaugstināsies.

Nakts uz svētdienu būs vēl nedaudz aukstāka, bet dienā valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra vairs nepārsniegs 0, -5 grādu atzīmi. Nedēļas nogalē nokrišņi gaidāmi galvenokārt Kurzemē un valsts dienvidu rajonos - naktī uz sestdienu lietus pakāpeniski pāries slapjā sniegā un sniegā, vietām veidosies apledojums. Gan sestdien, gan svētdien nokrišņi būs sniega veidā un gan Kurzemē, gan Zemgalē atkal veidosies sniega sega.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.