Dienas laikā ūdens līmenis Lielupē pie Jelgavas cēlies par 10 centimetriem

Dienas laikā ūdens līmenis Lielupē pie Jelgavas cēlies par 10 centimetriem, un plkst. 16 sasniedza 3,30 metru atzīmi.

Kā ziņots Jelgavas pilsētai kritiska varētu būt ūdens līmeņa atzīme 3,50 metru augstumā, tad varētu applūst vēl lielāka pilsētas teritorija.

Operatīvie dienesti Jelgavas pilsētā turpina strādāt pastiprinātā režīmā.

Kopš plkst.12 līmenis cēlies par vienu centimetru. Savukārt plkst.6 no rīta līmenis bija 3,20 metri, kas tiek uzskatīts par III pakāpes riska plūdiem Jelgavā (no 3,10 metriem), un šāda situācija, pēc statistikas datiem, atkārtojas reizi 10 gados vai retāk.

Pēcpusdienā starp dzelzceļa un pilsētas tiltiem upe no ledus ir brīva, bet ledus sastrēgums izveidojies pie Pils salas.

Pilsētā applūdušas mājas, transporta kustībai slēgtas daudzas ielas un dienas gaitā, pieaugot ūdens līmenim to skaits ir palielinājies.

Jelgavas pilsētas Pašvaldības policija gatavojas evakuēt kādu jelgavnieci ar zīdaini. Evakuēto sievieti ar bērnu plānots izmitināt Latvijas Lauksaimniecības universitātes dienesta viesnīcā. Kopumā Jelgavas pilsētā evakuēti trīs cilvēki.

Pārējiem nepieciešamības gadījumā tiek sniegta palīdzība. Policijas darbinieki veic regulāru patrulēšanu plūdu skartajās teritorijās.

Kā jau ziņots, lai apskatītu plūdu vissmagāk skartās Jelgavas pilsētas un novada teritorijas, rīt, 26. martā Jelgavu plāno apmeklēt iekšlietu ministre Linda Mūrniece un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis.

Tikšanās laikā situāciju pilsētā un novadā plānots pārrunāt ar VUGD, Valsts policijas un pašvaldības atbildīgajām amatpersonām.

Svarīgākais