Robežsargi Zilupē aiztur kravas vilciena apkalpi

Attēlam ilustratīva nozīme © Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Šā gada 5.decembrī robežsargi Zilupes novadā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturēja 5 Vjetnamas pilsoņus un 3 personu pārvietotājus, 1 Latvijas un 2 Krievijas pilsoņus.

Pirmdien, īsi pirms pusnakts, robežsargi Zilupes novadā, veicot informācijas pārbaudi, aizturēja 5 Vjetnamas pilsoņus, kuri ar kravas vilcienu nelikumīgi šķērsoja Latvijas - Krievijas robežu, un nonākot Latvijas teritorijā izlēca no braucošā kravas vilciena. Notikuma vietā tika aizturēts 1 Latvijas pilsonis, kurš sagaidīja Vjetnamas pilsoņus, lai tālāk tos pavadītu uz noteiktu pulcēšanās vietu. Saistībā ar personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai aizturēti arī kravas vilciena mašīnists un viņa palīgs, abi Krievijas pilsoņi.

Uzsākti kriminālprocesi, pret Vjetnamas pilsoņiem - par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā, savukārt pret abiem Krievijas pilsoņiem un Latvijas pilsoni - par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Visas aizturētās personas ievietotas Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais