Latvijā sarucis avārijās bojā gājušo skaits

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Šā gada 11 mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, Latvijā ir audzis ceļu satiksmes negadījumu skaits, turpretī sarucis avārijās bojā gājušo skaits, šodien Ceļu satiksmes drošības padomi informēja Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Normunds Krapsis.

Ja 2015.gada 11 mēnešos Latvijā tika reģistrēti 16 155 ceļu satiksmes negadījumi, tad šogad - 17 794. Pērnā gada 11 mēnešos ceļu satiksmes negadījumos bojā gāja 164, turpretī šogad - 144 cilvēki. Ceļu satiksmes negadījumos lielākoties bojā gājuši autovadītāji un gājēji.

Šā gada 11 mēnešos audzis ceļu satiksmes negadījumu skaits ar cietušajiem - gada 11 mēnešos tādu bija 3464 gadījumi, bet attiecīgajā laika posmā pērn tie bija 3404. Šogad arī audzis ceļu satiksmes negadījumos ievainoto skaits - no 4238 gadījumiem pagājušā gada 11 mēnešos līdz 4256 gadījumiem šogad.

Krapsis stāstīja, ka šogad arī audzis ceļu satiksmes negadījumos cietušo bērnu skaits, tajā paša laikā bojā gājušo skaits būtiski sarucis - no 12 bojā gājušiem pagājušā gada 11 mēnešos līdz trim šogad.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais