Nedēļas nogalē iebraukšana Latvijā liegta vairākiem cilvēkiem

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Valsts robežsardze informē, ka laika posmā no 2. līdz 4. decembrim uz robežām aizturēti vairāki cilvēki, kuriem liegta iebraukšana Latvijā.

Piektdien, 2.decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 25 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 8 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

•Ieceļošana Latvijā liegta 2 ārzemniekiem

Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta 1 Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, un 1 Krievijas pilsonim, jo ārzemnieks jau izmantojis vīzā noteikto uzturēšanās laiku Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

•Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 2 ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktos konstatēts 1 Krievijas un 1 Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 8 personām - 2 Lietuvas, 2 Ukrainas, 2 Krievijas, 1 Igaunijas un 1 Ēģiptes pilsonim.

Transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas pārkāpumus 9 personām - 3 Lietuvas, 2 Latvijas, 1 Serbijas, 1 Ukrainas, 1 Krievijas un 1 Baltkrievijas pilsonim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

Kāpēc pierobežā ar Krieviju Igaunijā, Narvā, masveidā tiek pārdoti dzīvokļi, savukārt Lietuvas Visaginā, gluži pretēji, cilvēki tos pērk? Vai aizsardzības līnijas izbūve uz robežas ar Krieviju, “pūķa zobi” un dzeloņstieples dod pārliecību par drošību vai, gluži pretēji, biedē? Kas notiek nekustamā īpašuma tirgū, kā mājokļu cenas pierobežas reģionos atspoguļo realitāti, un kāpēc Latvijas pierobežas reģionā netiek būvēti jauni mājokļi?

Svarīgākais